Szeretettel üdvözöljük a M.M.K.E. mint fajtagondozó oldalán

2016. júniusában megalakult a Magyar Molosser Kedvelők Egyesülete.
2017. januárjában a MEOESZ tagegyesülete lett, és májustól elfogadott fajtagondozó egyesületként működik. Nagy örömünkre!!!

Alábbiakról tájékoztatjuk a jövendőbeli tagságunkat
Mivel az egysület teljes körű szolgáltatást tud nyújtani, ezeket és a 2017. évi programunkat az alábbiakban olvashatják. Az egyesület MMKE néven az alábbi fajták esetében tud fajtagondozói tevékenységet végezni a tagsága részére: angol mastiff, mallorcai mastiff, spanyol mastiff, landseer, tibeti mastiff, újfoundlandi, appenzeller sennenhund, entelbucher sennenhund, szentbernáthegyi rövid szőrű, szentbernáthegyi hosszú szőrű, dán-svéd farmkutya, sarplaninac, caane corso, mastino napoletano, boerboel, broholmer, cimarron uruguayo
Bármilyen kérdésben rendkívül szívesen állunk rendelkezésére a tagságnak! Elérhetőségeink az oldalon.

104/2017.(09.26.) sz. MEOESZ E határozat
A MEOESZ Elnöksége a mai napi hatállyal a MEOESZ Törzskönyvezési szabályzata 4.§.(1). bek-ét kiegészíti az alábbi rendelkezéssel:
Amennyiben az alom bejelentés a kölykök 6 hónapos kora betöltését követően történik meg, úgy az alom törzskönyvezésére csak abban az esetben van lehetőség, ha erre az adott egyedi ügyben a Szövetség elnöke az alombejelentőn megjelölt fajtagondozó előzetes egyetértésével engedélyt ad, továbbá ezen engedély kiadását megelőzően és annak feltételeként az Elnök mérlegelési jogkörében kérheti, hogy az alom törzskönyvezendő valamennyi egyede vonatkozásában a bejelentő DNS vizsgálati okirat eredetijével igazolja a kölykök szülőktől való származását.
Fenti sz. határozat egyhangúlag (6 mellette, 0 ellene, 0 tartózkodás) elfogadásra került.
Ezen tájékoztatás és határozat érvényes 2017. 10. 03. naptól

KÉRJÜK TISZTELT TAGSÁGUNKAT HOGY MINDENFÉLE PAPÍR ALAPÚ ÜGYINTÉZÉSHEZ A MEOESZ OLDALÁRÓL LETÖLTHETŐ FORMANYOMTATVÁNYOKAT SZÍVESKEDJEN HASZNÁLNI!!!
TISZTELETTEL A VEZETŐSÉG

Kérjük a sporttársakat, hogy MINDENNEMŰ ÁTUTALÁSOS KÜLDEMÉNY MELLÉ SZÍVESKEDJENEK EGY SMS-T VAGY EMAILT MELLÉKELJENEK, mert a bank csak néhány karaktert közöl a rovatában! Így nem tudunk beazonosítani mindenkit, főként ha feladó nem azonos nevű pl: a tagsági kártyán szereplő névvel, címmel. Írják meg továbbá, hogy mi a teendő az ügyben, mire küldték a pénzt stb.
Előre is köszönjük!

FIGYELEM!
2017. szeptember 9. Hódmezővásárhely 14:00-tól a CACIB kiállítás helyszínén CAC-címet adó Klubkiállítás és a fenti fajták esetében tenyésszemlét tartunk. Bíró: Siklósi Béla nemzetközi küllembíró.
Minden új tagunknak, aki nevez a fenti rendezvényre, a 2017. évre díjtalan MMKE Klub tagságit biztosít az egyesület !!!

Szolgáltatásaink (teljeskörű):

 • NÉVÁTÍRÁS (ld. lejjebb)
 • TAGSÁGI KÁRTYA ÉRTÉKESÍTÉS (9000 Ft/szövetségi és klub együtt)
 • Törzskönyvezés ellenőrzése
 • Tenyésszemle
 • És miden egyéb ami a fajtagondozó egysület hatáskörébe tartozik
 • CAC-címet adó Klub killítás rendezése Hódmezővásárhely 2017.09.09. 14:00 órától a fent felsorolt fajták részvételével. Nevezésről hamarosan!

NÉVÁTÍRÁS
2016. október 10-től a tulajdon jog átírás eljárása a következő:

Bevezetésre kerül a tulajdonjog átírási jegy. Szigorú számadású bizonylattömb, mely tömbönként 10 jegyet tartalmaz. Egy jegy 3 példányos. Első példány a Meoesz-nek a második a kutya tulajdonosáé, a harmadik a fajtagondozónál marad. Az átírás díja 5000 Ft, tagkártyával rendelkezők részére.

Amennyiben a tulajdonos nem rendelkezik tagkártyával, ugyanezen tömböt kell használni, de ennek tényét jelölni szükséges az átírási jegyen. Ebben az esetben az átírás 10.000 Ft.!!!!!

Az átíráshoz szükséges dokumentumok:
 1. eredeti származási igazolás,
 2. tulajdonjog változás átvezetési kérelem, melyet a tenyésztő/k kell kitöltsön/kitöltsenek és aláírjon/aláírjanak.
Fenti két dokumentumot le kell másolni, az átírási jegyet ki kell tölteni A származási igazolás megfelelő rovatába kell az új tulajdonost bejegyezni, dátummal, aláírással és pecséttel hitelesíteni.

Az átírást szervezetenként EGY személy végezheti, akitől az első tömb átvétele előtt, nevet és aláírás mintát kérünk. A használandó pecsétet a MEOESZ Központ biztosította!

KÉRNÉM TISZTELT TENYÉSZTŐ TÁRSAKAT A FENTI DOKUMENTUMOKAT ( És ezek fénymásolatait ) HOZZÁK A TENYÉSZSZEMLÉRE MAGUKKAL Mivel a helyszínen fénymásolásra még nem rendezkedtünk be

Tisztelettel a vezetőség nevében Schmidt Ede László elnök

2017. évi program
 1. 2017. június 18. Tiszafüred 15 órától tenyésszemle, bíró: dr. Balogh Katalin nemzetközi küllembíró
 2. 2017. július 15. Szombathely 15 órától tenyésszemle, bíró: Hartmann György nemzetközi küllembíró
 3. 2017. augusztus 20. Herend 15 órától tenyésszemle, bíró: Gröschl Ferenc nemzetközi küllembíró
 4. 2017. szeptember 9. Hódmezővásárhely 14 órától Klubkiállítás és tenyésszemle, bíró: Siklósi Béla nemzetközi küllembíró
 5. 2017. október 20. Komárom 13 órától tenyésszemle, bíró: Hartmann György nemzetközi küllembíró
 6. 2017. november 19. Dunaújváros 15 órától tenyésszemle, bíró: Gröschl Ferenc nemzetközi küllembíró
 7. 2017. december 17. Érd 15 órától tenyésszemle, bíró: Erdős László nemzetközi küllembíró
Reményeink szerint a felsorolt rendezvények a tervezett státuszból valós rendezvényekké válnak.

Elnök: Schmidt Ede László
Cimünk: 3562 Onga, M.M.K.E. Lovasfarm 000733/0003.
Bankszámlaszám: 11600006-00000000-78291399
Email: 2016mmke@gmail.com
Weboldalunk: 2016mmke.hu
Ügyintézési időpont: hétfőtől péntekig 9-17 óráig (elvileg, de majdnem non-stop)
Telefon: 06703980511 erről a számról szívesen visszahívjuk az érdeklődőt vagy tagunkat.

Javasoljuk a tenyésztőknek a KÉT OLDALÚ szerződés kötését. Mivel rendkívül sok a probléma a szabálytalan szerződésekkel! Ide kattintva letölthető egy minta.

Kérjük a sporttársakat, hogy MINDENNEMŰ ÁTUTALÁSOS KÜLDEMÉNY MELLÉ SZÍVESKEDJENEK EGY SMS-T VAGY EMAILT MELLÉKELJENEK, mert a bank csak néhány karaktert közöl a rovatában! Így nem tudunk beazonosítani mindenkit, főként ha feladó nem azonos nevű pl: a tagsági kártyán szereplő névvel, címmel. Írják meg továbbá, hogy mi a teendő az ügyben, mire küldték a pénzt stb.
Előre is köszönjük!


A weboldal folyamatos fejlesztés alatt áll!